tisdag 17 maj 2011

Majoritetens budgetförslag garanterar inga satsningar på förskolan

När S, MP och V pressenterade sitt budgetförslag för 2012 så ger man förskolorna ett extra anslag på 250 miljoner kronor, det är 50 miljoner mer än förra året. Det låter lovvärt, men så länge man inte öronmärker pengarna genom en förskolepeng så riskerar de 250 miljonerna att försvinna i ett stort svart hål.

Trots ökade satsningar i år på 200 miljoner så har köerna ökat på många håll till förskolorna, samtidigt som personaltätheten är den samma, eller till och med minskat på sina håll. Göteborg är nu den enda kommun i Sverige som inte någon gång har klarat kravet att alla barn skall få en plats i förskolan inom fyra månader som det stiftades en lag om 1994.

I majoritetens budget saknas det även satsningar på löneökning för förskollärare och lärare. I många hantverksyrken så tjänar man över 30 000 kronor i månaden. Många lärare kommer inte ens upp i 25 000 kronor i månaden.

Skall vi få ordning på våra förskolor och skolor så måste pengarna dit öronmärkas och lärarnas löner höjas. Med de rödgrönas budgetförslag så riskerar vi att fortsätta att backa in i framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar